2433033033 info@mydenstists.gr

Υπηρεσίες

Εμφυτεύματα, Προσθετική, Αόρατη Ορθοδοντική

Αισθητική οδοντιατρική

Όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης: Οι όψεις είναι λεπτές επικαλύψεις που τοποθετούνται στις μπροστινές επιφάνειες των δοντιών. Χρησιμοποιούνται συνήθως για να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθος των δοντιών. Μπορούν να γίνουν είτε από σύνθετη ρητίνη, είτε από πορσελάνη. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί ελάχιστο ως καθόλου τρόχισμα των προστομιακών επιφανειών των δοντιών.

Λεύκανση δοντιών: Η λεύκανση αποτελεί την πιο απλή μέθοδο για τη βελτίωση του χαμόγελου. Μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων ή με συνδυασμό και των δύο.

Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα στην οδοντιατρική είναι υποκατάστατα ριζών ελλειπόντων δοντιών κατασκευασμένα από τιτάνιο. Η τοποθέτησή τους γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία έπειτα από κλινική και ακτινογραφική μελέτη του περιστατικού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν δόντια που έχουν χαθεί ή και για να στηρίξουν κινητές εργασίες.

Ορθοδοντική

Αόρατη ορθοδοντική: Με την τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής, χωρίς σιδεράκια γίνονται οι μετακινήσεις των δοντιών που επιθυμούμε με διαφανείς νάρθηκες οι οποίοι κατασκευάζονται εξατομικευμένα. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται με 3D υπολογιστική τεχνολογία, σε συνδυασμό πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του θεράποντος ιατρού Κάθε βήμα της θεραπείας αντιστοιχεί και σε άλλο νάρθηκα γι΄αυτό και κάθε νάρθηκας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με το περιστατικό αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη έκβαση της θεραπείας είναι να φοριούνται οι νάρθηκες 22 ώρες την ημέρα. Στο τέλος της θεραπείας ακολουθεί απαραίτητα συγκράτηση, προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Η ορθοδοντική είναι η θεραπεία των οδοντικών ανωμαλιών, της δυσλειτουργίας, και των σκελετικών δυσαρμονιών και στοχεύει στην αρμονία μεταξύ δοντιών και προσώπου. Μπορεί να επιτευχθεί με και με κινητές συσκευές (λειτουργικά μηχανήματα, μηχανήματα διεύρυνσης) και με ακίνητες συσκευές (σιδεράκια). Νεότερη μέθοδος είναι οι διαφανείς νάρθηκες (clear aligners, invisalign) όπου η μετακίνηση των δοντιών γίνεται με τη χρήση εξατομικευμένων διαφανών ναρθήκων.

Προληπτική οδοντιατρική

Προληπτικές εμφράξεις (sealants): Εφαρμόζονται στις μασητικές επιφάνειες των μόνιμων δοντιών των παιδιών αμέσως μόλις ανατείλουν στο στόμα του παιδιού, δηλαδή στην ηλικία των 6-7 ετών με σκοπό να αποτρέψουμε τον τερηδονισμό τους.

Χειρουργική

Φρονιμίτες: Εάν ο φρονιμήτης έχει ανατείλλει πλήρως στο στόμα, τότε η εξαγωγή του δεν διαφέρει πολύ από την εξαγωγή οποιουδήποτε άλλου δοντιού. Αν όμως είναι ακόμη έγκλειστος ή ημιέγκλειστος έχει μια μεγαλύτερη δυσκολία λόγω της θέσης του δοντιού και της ιδιαιτερότητας των ριζών του.

Ακρορριζεκτομές: Η ακρορριζεκτομή είναι η αφαίρεση του ακρορριζίου του δοντιού και του φλεγμονώδη ιστού που έχει δημιουργηθεί όταν όλες οι άλλες μη χειρουργικές μέθοδοι-όπως ενδοδοντική θεραπεία και επανάληψης αυτής- έχουν αποτύχει.

Αποκαταστατική οδοντιατρική

Εμφράξεις: Οι εμφράξεις είναι τα γνωστά μας σφραγίσματα. Είναι ίσως η πιο συνηθισμένη οδοντιατρική επέμβαση και αντικαθιστούν τμήμα της μύλης του δοντιού που μπορεί να έχει χαθεί είτε από τερηδόνα, είτε από κάποιο ατύχημα.

Ενθετα και επενθετα: Είναι εμφράξεις είτε από σύνθετη ρητίνη είτε από προσελάνη που κατασκευάζονται έμμεσα εκτος του στόματος και εφαρμόζουν επακριβώς στην κοιλότητα του δοντιού όπου και συγκολλούνται.

Προσθετική

Στεφάνες (ή κορώνες ή θήκες) είναι καλύπτρες που καλύπτουν όλη τη μύλη του δοντιού – ως τη γραμμή των ούλων και προσομοιάζουν το σχήμα και το χρώμα του φυσικού δοντιού. Μπορεί να κατασκευάζονται από προσελάνη (ολοκεραμικές), από μεταλλο και προσελάνη (μεταλλοκεραμικές) ή από ζιρκόνιο.

Γεφυρες: Η γέφυρα είναι μια ακίνητη προσθετική εργασία, για την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών και στερεώνεται σε εναπομείναντα φυσικά δόντια.

Μερικές – ολικές αποκαταστάσεις (μασέλες) είναι κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την αντικατάσταση φυσικών δοντιών που λείπουν.

Ενδοδοντική Θεραπεία

Η ενδοδοντική θεραπεία – η γνωστή μας απονέυρωση- είναι η θερπαευτική διαδικασία απομάκρυνσης του μολυσμένου νεύρου του δοντιού (πολφός) και ερμητική έμφραξη του εσωτερικού του δοντιού προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν μελλοντική προσβολή από μικρόβια

Περιοδοντολογία

Καθαρισμός δοντιών: Ο καθαρισμός ή αποτρύγωση δοντιών είναι η αφαίρεση της πέτρας και της πλάκας από τα δόντια με τη χρήση υπερήχων.

Θεραπεία ουλίτιδας. Η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων η οποία οφείλεται συνήθως σε πλημμελή στοματική υγιεινή. Είναι μια αντιστρέψιμη κατάσταση που απαιτεί καθαρισμό των δοντιών και υψηλής ποιότητας στοματική υγιεινή. Αν αφεθεί αθεράπευτη, συνήθως εξελίσσεται σε περιοδοντίτιδα.

Θεραπεία περιοδοντίτιδας. Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των ιστών του περιοδοντίου η οποία δυστυχώς δεν ίαται παρά μόνο αναχαιτίζεται. Είναι πολύ συχνά μικροβιακής αιτιολογίας- όχι πάντα- και στην μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών αποτελεί εξέλιξη μιας αθεράπευτης ουλίτιδας. Η θεραπεία της μπορεί να γίνει μόνο συντηρητικά και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και χειρουργική προσέγγιση.

Οδοντίατροι για όλη την οικογένεια

Η φιλοσοφία στο οδοντιατρείο μας, είναι «σεβασμός στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται και στις ανάγκες τους». Συνεχίζοντας την πολύχρονη πορεία του ιατρείου και επενδύοντας στην προσωπική σχέση με τους ασθενείς μας, προσφέρουμε με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, και με σύμμαχο τη δια βίου συνεχιζόμενη εκπαίδευση, σύγχρονες οδοντιατρικές υπηρεσίες και όμορφα χαμόγελα που συνοδεύουν τους ασθενείς μας σε βάθος χρόνου.

N

Ενήλικες

N

Παιδιά

Υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της υγιεινής των δοντιών

Είμαστε στην διάθεση σας για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Σας προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες άμεσα και υπεύθυνα.